Afbeelding

Zeeheldenwijk Urk krijgt steeds meer vorm, nu ook groen licht voor woonzorgcomplex Infinity

Algemeen

Waar tot voor kort een kale vlakte was, wordt flink gebouwd. Niet alleen woonzorgcentrum Het Erf krijgt steeds maar vorm, ook verrijzen her en der in de Zeeheldenwijk verschillende woonhuizen. Gelukkig voor bewoners die al gesetteld zijn is sinds kort de wijk beter ontsloten nu ook de Michiel de Ruyterbrug functioneert. Daarnaast houdt buslijn 218 - richting Lelystad - halt aan de Michiel de Ruyterallee.

Naast de particuliere woningen wordt binnenkort ook gestart met enkele grotere nieuwbouwprojecten in de Zeeheldenwijk. Zo start Bouwbedrijf Van der Steeg in april met het grote project De Botter, waarin ze 19 appartementen, 76 rijwoningen, 14 twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning realiseren. Kort daarna gaan ook OVT Ontwikkeling en Heutbouw aan het werk met de bouw van respectievelijk project Zilvervloot (39 woningen, bestaande uit levensloopwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, rij- en hoekwoningen) aan de rand van de wijk met uitzicht op water en De Bestevaer (in totaal 44 huizen). 

Nóg een woonzorgcomplex

Ook is er groen licht voor de realisatie van woonzorgcomplex Infinity. De bouw daarvan wordt in juni gestart. Infinity is jaren geleden ontstaan vanuit de wens van een groep van ouders om een woonvoorziening voor hun kinderen die zorg en begeleiding nodig hebben. Samen met zorginstelling ’s Heeren Loo en de ouders heeft Woonstichting Patrimonium de plannen uitgewerkt. Het project bestaat uit
twaalf woon-zorgeenheden en een dagbestedingsruimte, en wordt gebouwd aan de rand van de wijk.