Urk wil goede serie vervolg geven

Sport

Na het zure verlies vorige week in de slotminuut tegen Hercules, speelt het keurkorps van SV Urk vanmiddag opnieuw een wedstrijd tegen een ploeg uit Utrecht. Op sportpark Maarschalkerweerd zal Kampong als gastheer van de Urkers fungeren.

De Utrechters staan op plek 17 van de ranglijst in de Derde Divisie A en dat betekent aan het eind van het seizoen degradatie naar de Vierde Divisie. Om dat te voorkomen zal Kampong de ontmoeting met Urk aangrijpen als één van de laatste strohalmen. De ploeg van trainer Frank Bruijnis is er van doordrongen, dat alleen een driepunter enig soelaas zal bieden, waarbij het dan ook nog maar afwachten is wat de concurrentie voor resultaten boekt.

Vorige week verloor Kampong in Katwijk van Rijnvogels. Na een 2-0 achterstand bij rust wisten de bezoekers ook in de tweede helft geen potten te breken en moest met een 5-2 nederlaag de terugreis naar Utrecht worden gemaakt.

De ploeg van trainer Peter Wesselink leed vorige week op eigen veld een uiterst zure 1-2 nederlaag tegen het bezoekende Hercules. De ontmoeting met de andere ploeg uit Utrecht leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase van de wedstrijd wisten de bezoekers uit een discutabel toegekende vrije trap alsnog de volle winst binnen te slepen. Toch kan Urk sinds de winterstop terugkijken op een goede serie van acht wedstrijden waarin veertien punten werden behaald en is de ploeg klaar om daar tegen Kampong een goed vervolg aan te geven.