Afbeelding

Polderderby tussen ZVV Urk/Bakkerij De Kof en Futsal Emmeloord

Sport

Sporthal De Vlechttuinen is vanavond het decor van de polderderby in het zaalvoetbal. ZVV Urk/Bakkerij De Kof neemt het in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen Futsal Emmeloord.

De Urker zaalvoetballers stelden vorige week het verblijf in de Eerste Divisie met nog een seizoen veilig. De 3-4 overwinning in Warmenhuizen tegen VIOS’79 zorgde voor grote opluchting bij het team van coach Herman Spel. De laatste twee competitiewedstrijden tegen Futsal Emmeloord en Futsal Winsum zijn daarom niet meer van belang, maar zullen zeker zeer serieus worden benaderd door ZVV Urk/Bakkerij De Kof. Er staat veel prestige op het spel.

Degradatie

De tegenstander, Futsal Emmeloord, is na de promotie vorig seizoen, een paar weken geleden al gedegradeerd uit de Eerste Divisie. Een hard gelag voor de ploeg van coach Riaz van den Bosch, omdat de Emmeloorders zich het seizoen heel anders hadden voorgesteld. Met Teun Snijder in het doel hebben de Emmeloorders ook een Urker in de gelederen. Hij kon een jaar lang op landelijk niveau waardevolle minuten maken.

Eerder dit seizoen won De Kof de uitwedstrijd in Emmeloord met 0-6. De Urkers wisten gedurende de gehele wedstrijd de tegenstander hun wil op te leggen en kwamen geen enkel moment in de problemen. Moeiteloos werd de grote rivaal destijds op een flinke nederlaag getrakteerd. De Emmeloorders konden toen wel als excuus aanvoeren dat ze met een verre van complete selectie de strijd met De Kof aan moesten gaan. Hopelijk weet Futsal Emmeloord voor de wedstrijd op Urk wel een voltallige selectie op de been te brengen.

Het is vanavond alweer de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op eigen bodem voor de Urkers. De mannen van coach Spel willen deze thuiswedstrijd in stijl afsluiten voor het trouwe publiek dat vaak in grote getale aanwezig was. Het duel tussen ZVV Urk/Bakkerij De Kof en Futsal Emmeloord is een prachtig affiche om het zaalvoetbalseizoen in eigen huis af te sluiten.

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Vlechttuinen en staat onder leiding van de heren Benali en Dijksman. De aftrap is om 21.00 uur en de polderderby is live te volgen via X @zvvurk.